Tilbage

Nye elektriske varebiler i 2020

Se video om de eksisterende og nye bæredygtige varebiler på markedet i 2020 fra producenter som Mercedes, VW, Fiat, MAN, Renault, Streetscooter og Ford.

Varebiler til hjemmedistribution, busser til citykørsel, varevogne og MPV’er, alle disse køretøjer er længe blevet nytidsbillede i det moderne by landskab, men efterhånden lanceres disse køretøjer som bæredygtige løsninger. Se denne video fra Automotive Territory hvor de præsenterer nye elektriske varevogne og afslører nye modeller indenfor dette segment som står lige på tærsklen til at revolutionere industrien.

Læg særlig mærke til at porteføljen af Mercedes elektriske køretøjer som udvides i et mærkbart tempo på tværs af alle deres klasser, og i år får Mercedes EQV luksus MPV. Grundlæggende er det en elektrisk version af Metris AKA Vito varevogn, der har plads til 8 passagerer.

Mercedes-Benz eSprinter er Mercedes’s arbejdshest til mindre fragtopgaver til centrum af byerne og samtidig en af verdens mest populære campervan platforme. Deres line-up i år bliver udvidet til at omfatte en 100 % elektrisk version eSprinter.

Bemærk dernæst at VW Type 20 er et nyt elektrisk varevognskoncept fra VW, der mindes 20-års jubilæum for virksomhedens RnD-anlæg i Silicon Valley og markerer desuden virksomhedens største innovations- og ingeniørcenter uden for Tyskland.

I år lancerer Renault Master ZE er den største elektriske varevogn fra virksomheden, der debuterede på markedet i 2018. I begyndelsen af 2020 lanceres nemlig varevognen også i en ny brintdrevet version, udstyret med en 10kW brintvidde og to 14-gallons tanke.

Introduceret i 2018 har den elektriske version af MAN-varevogn vundet ETM-prisen i 2019 som det bedste elektriske køretøj i sin klasse. Efterhånden som der opnås større popularitet inden for bæredygtige hjemmeleveringer i byerne, er eTGE beregnet til at udvide til nye markeder, herunder ikke-EU-lande.

Mens VW har flere elektriske varevogns modeller, der stadig er i deres koncept- eller prototypetrin, har e-Crafter allerede været i produktion i to år siden 2018. Modellen modtog en frontmonteret elmotor med 136 heste og 214 lb-ft drejningsmoment, mens dets batteri på 35,8 kWh rækker til 107 km kørsel.

This image has an empty alt attribute; its file name is Skærmbillede-2020-04-05-kl.-16.42.39-1024x532.png

2020 Fiat Ducato Electric er det første altelektriske køretøj fra Fiat Professional, der tilslutter sig den øvrige Ducato-familie til 2020-modelåret. Hvis udgaven bestilles i den største karosserikonfiguration, kan den prale af op til 600 kubikmeter lastvolumen og op til 1.950 kg nyttelast.

Streetscooter er en tysk producent af kommercielle elektriske køretøjer, der på trods af deres imponerende specifikationer allerede kører på de europæiske veje. Se artikel på dette link om StreetScooter, Deutsche Post og DHL.

Canoo blev grundlagt i 2017 af tidligere BWM og Faraday Future ledere Stefan Krause og Ulrich. Deres produkt er bygget på en skateboardplatform, der integrerer en 80kWh-pakke, der sigter mod op til 402 km rækkevidde.

Ford Transit Custom PHEV er en af overgangsløsningerne, før batteriteknologien forbedres, og er et hybrid-alternativ, der tilbydes af Ford i form af Transit Custom PHEV..

del artikel på

Share on facebook
Facebook