Tilbage

LTECH – Den grønne omstilling er et aktivt valg

LTECH_artikel Bæredygtige Varebiler_3_logo

Hos virksomheden LTECH har de foretaget et aktivt valg om at være med i frontlinjen på den grønne omstilling. De er miljøcertificeret iht. ISO 14 001 og et af deres miljømål er at deres bilpark skal elektrificeres. LTECH har hen over de seneste par år fået skiftet en del af deres personbiler ud til EV- og PHEV og nu er turen kommet til deres varebiler. Læs den spændende artikel fra Bæredygtige Varebiler her.

Tidligere har udvalget af el varebiler været begrænset, ligesom at rækkevidden har været en udfordring for virksomheden, men med introduktionen af PSA-gruppens 136 HK/ 75 kWh drivlinje, er rækkevidden nu brugbar for langt de fleste. LTECH har valgt Citroen E-Jumpy, da pris og udstyrsniveau, udover drivlinjen, passer til de fleste af deres medarbejderes behov.

Som en ekstra feature har de valgt at få monteret solceller på taget af varebilerne. Dette giver ikke direkte en forlængelse af rækkevidden, men solcellernes effekt kan køre de sekundære strømforbrugere såsom klimaanlæg, lygter, radio, m.v. På den måde skal den effekt så ikke trække fra drivlinjens batteri og på den måde kan solcellerne indirekte forlænge rækkevidden på bilen.

Solcellerne har også en ikke uvæsentlig reklameværdi

Driftsdirektør, Lasse Buchmann, LTECH A/S 

”At køre el varebil sender, udover at spare på firmaets CO2 udledning og hjælpe på firmaets klimaregnskab, et signal til verdenen om, at man tager del og ansvar i den grønne omstilling som alle taler om, og som alle kommer til at deltage i fremadrettet. Vi ser oftere og oftere at kunder stiller krav om at deres leverandører er både klimamæssig og social ansvarlige, hvilket bare gør det endnu vigtigere at være på forkant.

Vores medarbejdere er glade for at køre elbil og flere har allerede udtalt at de aldrig skal køre i fossilbil igen, simpelthen fordi det er så behageligt at køre i elbil, og de kan også godt lide tanken om, at de tager- og har, del i den grønne omstilling. Det er med som så meget andet; vil du have ændret noget, skal du altid starte med dig selv,” siger driftsdirektør, Lasse Buchmann, LTECH A/S 

Praktikken skal fungere

Rent praktisk har virksomheden valgt, at de første der får en elvarebil, er de medarbejdere som kan have en lader hjemme. På den måde kan de lade bilen op om natten, så den er klar til næste arbejdsdag.

De får Clever abonnementer med i leasingaftalen, og Clever afregner strømforbrug til laderen direkte med medarbejderen. For medarbejdere der ikke har mulighed for at få en lader hjemme, afhænger det så af tilgængeligheden af offentlige ladere i nærheden af deres hjem, men i de større byer kan det godt lade sig gøre, som det er nu.

Bæredygtig Bilpolitik

LTECH blev etableret i 1997 med en ambition om at være en grøn og konkurrencedygtig virksomhed med en socialt ansvarlig profil. Virksomheden er derfor blevet certificeret indenfor miljøledelse ISO 14001:2015.

”Vores ambition er at beskytte miljøet og naturen ved at spare på naturens ressourcer og belaste miljøet mindst muligt uden at gå på kompromis med vores kvalitet. Samtidig stræber vi efter at imødekomme kunder, samarbejdspartnere, samfundet og miljøets krav og love til produkter og tjenester fra miljøansvarlige kilder.

Miljøledelse kan netop hjælpe os med at sætte miljø- og klimaarbejde i system. Overblikket gør det muligt for os at risikovurdere miljøforhold i virksomheden, proaktivt implementere miljø og bæredygtige initiativer samt sikre at vi opnår synlige resultater, der i sidste ende kan ses på bundlinjen,” siger direktør, Henrik Holmgren, LTECH A/S 

Miljøledelse kan netop hjælpe os med at sætte miljø- og klimaarbejde i system

Direktør, Henrik Holmgren, LTECH A/S

”Vi ønsker at udvise miljømæssig ansvarlighed og bevidsthed, samtidig med at vi kan optimere vores driftsøkonomi på bilflåden, og samtidig gøre vores for at nedbringe den totale udledning af de miljøskadelige emissioner, herunder mængden af CO2, SO2, NOx samt partikler. Vi har også sat grænseværdier for bilernes miljømæssige fodaftryk på tværs af parametre som bil- og brændstoftype, vægt og brændstofforbrug. Vores overordnede målsætning er at alle vores personbiler er drevet af enten el eller brint i 2025. Den overordnede målsætning for vare- og kassebiler er 2030, med det nuværende kørselsbehov, tilgængelig infrastruktur og nuværende markedsudsigter for tilgængelige modeller,” siger direktør, Henrik Holmgren, LTECH A/S 

Læs mere om LTECH her

Se LTECHs CSR profil her

Kontaktinfo:
Lasse Buchmann   +45 2058 3214 |+45 4483 1600 | lb@ltech.dk

del artikel på

Share on facebook
Facebook