Tilbage

Krav om grøn kørsel breder sig i kommunerne

All-New_Ford_E-Transit_09

INSTALLATIONmedier står bag den spændende artikel som du kan læse her.

Landets største kommuner stiller i stigende grad grønne krav til håndværkernes servicevogne. Alle bør derfor overveje muligheden for en elbil, lyder det fra bilteknisk redaktør.

Landets største kommune strammer gradvist miljøskruen med grønne krav til leverandørerne. Det gælder blandt andet installatørerne. I år er kravet til for eksempel elektrikeropgaverne, at 50 procent af leverancerne skal ske med grønne køretøjer. Det kan være alt fra rene elbiler til biogas og hybridbiler, lyder det i betingelserne. Og den grønne skrue bliver strammet meget mere de kommende år, så det om bare to år – i 2023 – er hele 90 procent af elektriker-ydelserne, der skal ske med grøn kørsel.

Du kan med andre ord godt vænne dig til at fremtiden er grøn, hvis du vil gøre dig håb om at få del i udbud for trecifrede millionbeløb i landets største kommune. Alene elektriker-opgaverne i udbud er i 2020 opgjort til 186 millioner kroner.

– Trenden peger i den retning. Både store virksomheder og kommuner begynder at stille krav til grønne køretøjer. Det kan sagtens få et gennembrud i år, men især varebilsmarkedet kræver, at der bliver presset lidt på, siger Søren W. Rasmussen, bilteknisk redaktør hos FDM.

Det er ikke så underligt, at varevogne sakker lidt bagud i statistikkerne. Rækkevidden er helt afgørende for at nå alle opgaver på en arbejdsdag, hvor der også kommer akutte opgaver ind fra højre. Her har kunden ikke meget til overs for en forklaring om, at du lige har behov for at bruge en halv time på at lade bilen op, mens det fosser ud med vand fra et sprængt vandrør, eller strømmen er gået. Derudover har prisen en betydning, når virksomheden skal vælge ny servicevogn.

Kilde: Michael Degn, www.installationsmedierne.dk/krav-groen-koersel-breder-sig/

del artikel på

Share on facebook
Facebook